Makedonija - Grčka - Albanija

7 dana autobusom
Makedonija - Grčka - Albanija
Makedonija - Grčka - Albanija
Makedonija - Grčka - Albanija
Makedonija - Grčka - Albanija

DAN 1. HERCEGOVINA - SKADAR - PARALIA

Polazak iz Hercegovin u 23;00 sata. Vožnja preko Nikšića i Podgorice do Skadra. Skadar je jedan od najstarijih gradova u Albaniji, na čijem se ulasku nalazi tvrđava Rozafa, koja su prema legendi gradila tri brata i nisu je mogli sagraditi, dok im starac nije prorekao da u zidove treba biti zazidana supruga jednog od braće, koja im prva donese hranu… Razgled grada počinje od džamije Al Zamil, preko gradske šetnice uz koju se nalaze i džamija Ebu Bekr i pravoslavna crkva sv. Dimitrija do kipa majke Terezije. Poslije kraćeg odmora za jutarnju kavu, nastavak putovanja prema Paraliji, turističkom gradiću na obali Egejskog mora u Grčkoj. Po dolasku, smještaj u hotelu, večera. Moguća zabava u diskoteci Omilos uz konzumaciju jednog pića. Noćenje.

DAN 2. PARALIA - SOLUN - PARALIA

Doručak i ručak u hotelu. Posije podne, fakultativni izlet u Solun. Po dolasku razgled grada - Bijela kula na obali mora, arheološki muzej, antička crkva Sv. Dimitrija, zaštitnika grada Soluna iz 324. godine, zatim Stari ili Gornji Grad s živopisnim uličicama iz bizantskog i otomanskog doba. Poslije razgleda grada, povratak u Paraliju. Večera u hotelu. Moguć odlazak u diskoteku. Noćenje.

DAN 3. PARALIA - ATENA

Doručak. Poslije doručka, nastavak putovanja prema Ateni. Uz usputna zaustavljanja za odmor, dolazak poslije podne. Po dolasku razgled grada u pratnji vodiča - Akropolis (Propilea, hram boginje Atene - Nike, Partenon), Agora - nekadašnji centar javnog života starih Atenjana, zgrada Nacionalnog parlamenta sa Spomenikom Neznanom junaku, kojeg stalno čuva poznata Predsjednička garda u nacionalnim nošnjama, antički stadion, Hadrijanov slavoluk. Smještaj u hotelu, večera, noćenje.

DAN 4. ATENA - KORINTSKI KANAL - ATENA

Doručak. Poslije doručka, odlazak do Korinskog kanala koji odvaja Peloponez od obala Grčke, te Epidaura, svetišta boga Eskulapa i čuvenog antičkog teatra - poznatog po svojoj akustici. Povratak u hotel, večera.
Fakultativno - Grčka folklorna večer u restoran Neos Rigas u Plaki. Večera uz nacionalnu grčku glazbu i pjesmu, te orijentalni program i animaciju. Povratak u hotel. Noćenje.

DAN 5. ATENA - OHRID

Doručak. Poslije doručka, nastavak putovanja prema Ohridu. Moguć obilazak manastira Meteora, smještenih na vrhovima litica. Uz usputna zaustavljanja za odmor, dolazak u večernjim satima. Smještaj u hotel, večera, noćenje.

DAN 6/7. OHRID - TIRANA - HERCEGOVINA

Doručak. Poslije doručka, razgled grada na obali Ohridskog jezera, poznatog po velikom broju crkvi i biserima od kojih se prave poznate ohridske ogrlice. Poslije razgleda grada, nastavak putovanja do Tirane, glavnog grada Albanije. Razgled započinje sa Skenderbegova trga, uz čiji rub se nalaze Opera, Nacionalni povijesni muzej, Palača kulture, džamija Ethem Bega, Tiranski toranj sa satom (sahat kula). Zatim slijedi odlazak do pješačke ulice u središtu Tirane, Rruga Murat Toptani, skulpture oblaka Reja, katoličke katedrale Sv. Pavla i Trga majke Terezije. Slobodno vrijeme za osobne aktivnosti. Nastavak putovanja prema Hercegovini, te uz usputna zaustavljanja za odmor, rano ujutro narednog dana.

Dodatne informacije

Važne napomene pri odlasku na grupno putovanje školskih ustanova

Prilikom organiziranih odlazaka na putovanja, važno je znati pojedine stvari:

1. PUTNE ISPRAVE

Svi putnici moraju imati važeće putne isprave - hrvatske ili BH putovnice, odnosno hrvatske osobne iskaznice. U slučaju da se putuje u zemlju gdje je potrebna viza, putnici su dužni, uz eventualno posredovanje agencije, pribaviti iste uz predočenu dokumentaciju koju pojedino veleposlanstvo zahtjeva. Obratite pozornost na rok važenja putovnice - za ulazak u većinu zemalja putovnica mora vrijediti minimalno 90 dana od dana ulaska.

2. GUBITAK PRTLJAGE

Putnici su dužni voditi brigu o svojim stvarima unesenim u kabinu autobusa, te su ih prilikom svakog napuštanja istog dužni ponijeti sa sobom. U protivnom, putnici sami snose odgovornost za krađu, gubitak ili oštećenje stvari ostavljenih u kabini autobusa bez njihovog nadzora. U slučaju oštećene prtljage i sadržaja iste za vrijeme vožnje autobusom, Organizator se obvezuje nadoknaditi nastalu štetu u slučaju prouzročenom nepažljivim rukovanjem vozača, odnosno člana posade.

3. PONAŠANJE ZA VRIJEME VOŽNJE AUTOBUSOM

Za vrijeme vožnje autobusom nije dozvoljeno šetanje autobusom za vrijeme vožnje, oštećenje inventara, ometanje drugih osoba u autobusu - uključujući vozača, konzumiranje alkohola, opojnih droga i pušenje. U slučaju istih, vozač je obvezan zaustaviti autobus i upozoriti na ponašanje i u slučaju nemogućnosti uspostavljanja reda u suradnji s vođom puta, zatražiti pomoć djelatnika MUP - a zemlje u kojoj se nalazi. Za vrijeme vožnje autobusom, vozaču nije dozvoljena uporaba mobilnih uređaja bez odgovarajuće dodatne opreme, uz čiju pomoć može neometano obavljati posao.

4. PUTNIČKO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

Svi su putnici osigurani od posljedica nesretnog slučaja za vrijeme boravka na putovanju, pri čemu se Organizator pojavljuje kao posrednik. Da bismo na vrijeme ishodili policu osiguranja, potrebno je dostaviti 5 dana prije puta: JMBG, broj putovnice, adresu stanovanja. Prilikom potpisivanja Ugovora, pozorno pročitajte uvjete osiguranja, kako biste znali koji su rizici i u kojem obujmu pokriveni policom osiguranja. Za osobe pod utjecajem opojnih droga i alkohola prestaju vrijediti uvjeti iz PPZO.

5. DEVIZNI I CARINSKI PROPISI

Svi su se putnici obvezni pridržavati deviznih i carinskih propisa B i H, kao i propisa zemlje u koju se putuje. U slučaju nemogućnosti nastavka putovanja radi kršenja istih od strane putnika, sve nastale troškove i posljedice snosi sam prekršitelj.

6. POPUSTI

- Djeca iz iste obitelji: 30 %; - Djeca iz Centara za nezbrinutu i napuštenu djecu: 100 %;

7. PLAĆANJE

Prilikom prijave, putnik uplaćuje 40% cijene aranžmana (po osobi) osim ako u programu nije drukčije navedeno. Razlika do pune cijene aranžmana uplaćuje se najkasnije 21 dana prije početka putovanja osim ako u programu nije drukčije navedeno.

8. ODUSTAJANJE OD PUTOVANJA

Ukoliko putnik otkaže aranžman, G - tour od ukupne cijene aranžmana zadržava:

  • 15 - 30 dana prije polaska 10 % cijene aranžmana;
  • 1 - 15 dana prije polaska 30 % cijene aranžmana;
  • Poslije polaska 50 % od cijene aranžmana.

Kod otkazivanja svih aranžmana ne isplaćuje se trošak nabave vize/a ni putnih isprava. U slučaju otkaza zbog bolesti ili smrtnog slučaja u obitelji, uplaćeni iznos se vraća u cijelosti.

8. REKLAMACIJE

Reklamacije se podnose na licu mjesta ukoliko je u pitanju smještaj, kako bi organizator mogao na vrijeme ispraviti eventualne nedostatke. Sve ostale reklamacije se rješavaju u skladu sa Ugovorom koji se potpisuje prilikom dogovora.

Odgovorni organizator:

G-TOUR MEĐUGORJE, d. o. o. Ul. Fra Slavka Barbarića 34. 88266 Međugorje, J. I. B. 427300700003 ID PDV: 227300700003 PB: 17074255, Županijski Sud u Mostaru: Tt - 702/2;