Albanija - Grčka

7 dana autobusom
Albanija - Grčka
Albanija - Grčka
Albanija - Grčka
Albanija - Grčka

DAN 1. HERCEGOVINA - SKADAR - KOLAVERI (DRAČ)

Polazak u jutarnjim satima. Vožnja preko Stoca, Bileće i Nikšića do manastira Ostrog. Ostrog je izgradio sveti Vasilije Ostroški, čije se relikvije nalaze u manastiru. Sastoji se od Gornjeg manastira iz 17. tog stoljeća i Donjeg manastira iz 19. tog stoljeća. Smješten je u stijeni na 900 metara nadmorske visine između Nikšića i Podgorice. Postoje zabilješke s tisućama čudotvornih ozdravljenja za koja se vjeruje da su postignuta zahvaljujući moćima sveca. Nastavak putovanja preko Podgorice prema Skadru. Skadar je jedan od najstarijih gradova u Albaniji, na čijem se ulasku nalazi tvrđava Rozafa, koja su prema legendi gradila tri brata i nisu je mogli sagraditi, dok im starac nije prorekao da u zidove treba biti zazidana supruga jednog od braće, koja im prva donese hranu… Razgled grada počinje od džamije Al Zamil, preko gradske šetnice uz koju se nalaze i džamija Ebu Bekr i pravoslavna crkva sv. Dimitrija do kipa majke Terezije. Slijedi slobodno vrijeme za okrjepu, te nastavak putovanja do Drača. Uz usputna zaustavljanja za odmor, dolazak u večernjim satima. Smještaj u hotelu, večera, noćenje.

DAN 2. DRAČ - ATENA

Doručak. Razgled amfiteatra, zidina starog grada i gradske kule. Nastavak putovanja prema Ateni. Uz usputna zaustavljanja za odmor i prelazak granice, dolazak u Atenu kasno uvečer. Smještaj u hotelu, večera, noćenje.

DAN 3. ATENA

Doručak. Poslije doručka cjelodnevni razgled grada u pratnji vodiča - Akropolis (Propilea, hram boginje Atene - Nike, Partenon), Agora - nekadašnji centar javnog života starih Atenjana, zgrada Nacionalnog parlamenta sa Spomenikom Neznanom junaku, kojeg stalno čuva poznata Predsjednička garda u nacionalnim nošnjama, antički stadiona, Hadrijanov slavoluka. Uvečer zajednički odlazak u Plaku, kvart smješten ispod Akropolisa, poznat po uskim uličicama prepunim restorana, kafića i trgovina. Fakultativno, večera u restoranu uz tradicionalnu grčku glazbu i folklor. Povratak u hotel, noćenje.

DAN 4. ATENA - KORINTSKI KANAL - ATENA

Doručak. Poslije doručka, odlazak do Korinskog kanala koji odvaja Peloponez od obala Grčke. Nastavak putovanja do Mikene - lavlja vrata, Atrejeva riznica. Poslije obilaska Epidaura, svetišta boga Eskulapa i čuvenog antičkog teatra - poznatog po svojoj akustici, povratak u hotel, večera.

DAN 5. ATENA - METEORA - OHRID

Doručak. U 07:30 sati, nastavak putovanja do Meteora. Po dolasku, obilazak manastira koji su se razmjestili po vrhovima planina. Unutar zidina se nalazi mnoštvo crkvica i tornjeva iz XIII stoljeća, kao i mnogobrojni pergamenti, zapisi, freske. U 15:00 sati, nastavak putovanja prema Ohridu. Po dolasku, smještaj u hotel, večera, noćenje.

DAN 6/7. OHRID - TIRANA - HERCEGOVINA

Doručak. Poslije doručka, razgled grada na obalama istoimenog jezera. Grad i jezero su 1980. godine uvršteni u UNESCO svjetsku baštinu kulture i prirode. Poslije razgleda, nastavak putovanja do Tirane, glavnog grada Albanije. Po dolasku, razgled grada. Razgled započinje sa Skenderbegova trga, uz čiji rub se nalaze Opera, Nacionalni povijesni muzej, Palača kulture, džamija Ethem Bega, Tiranski toranj sa satom (sahat kula). Zatim slijedi odlazak do pješačke ulice u središtu Tirane, Rruga Murat Toptani, koja se prostire između zgrade parlamenta i Nacionalne umjetničke galerije, skulptura oblaka Reja, djelo japanskog arhitekta. Slijedi posjet katoličkoj katedrali Sv. Pavla i odlazak do Trga majke Terezije. Slobodno vrijeme za okrjepu, te nastavak putovanja prema Hercegovini preko Crne Gore. Uz usputna zaustavljanja za odmor iza pola noći narednog dana.

Dodatne informacije

Važne napomene pri odlasku na grupno putovanje školskih ustanova

Prilikom organiziranih odlazaka na putovanja, važno je znati pojedine stvari:

1. PUTNE ISPRAVE

Svi putnici moraju imati važeće putne isprave - hrvatske ili BH putovnice, odnosno hrvatske osobne iskaznice. U slučaju da se putuje u zemlju gdje je potrebna viza, putnici su dužni, uz eventualno posredovanje agencije, pribaviti iste uz predočenu dokumentaciju koju pojedino veleposlanstvo zahtjeva. Obratite pozornost na rok važenja putovnice - za ulazak u većinu zemalja putovnica mora vrijediti minimalno 90 dana od dana ulaska.

2. GUBITAK PRTLJAGE

Putnici su dužni voditi brigu o svojim stvarima unesenim u kabinu autobusa, te su ih prilikom svakog napuštanja istog dužni ponijeti sa sobom. U protivnom, putnici sami snose odgovornost za krađu, gubitak ili oštećenje stvari ostavljenih u kabini autobusa bez njihovog nadzora. U slučaju oštećene prtljage i sadržaja iste za vrijeme vožnje autobusom, Organizator se obvezuje nadoknaditi nastalu štetu u slučaju prouzročenom nepažljivim rukovanjem vozača, odnosno člana posade.

3. PONAŠANJE ZA VRIJEME VOŽNJE AUTOBUSOM

Za vrijeme vožnje autobusom nije dozvoljeno šetanje autobusom za vrijeme vožnje, oštećenje inventara, ometanje drugih osoba u autobusu - uključujući vozača, konzumiranje alkohola, opojnih droga i pušenje. U slučaju istih, vozač je obvezan zaustaviti autobus i upozoriti na ponašanje i u slučaju nemogućnosti uspostavljanja reda u suradnji s vođom puta, zatražiti pomoć djelatnika MUP - a zemlje u kojoj se nalazi. Za vrijeme vožnje autobusom, vozaču nije dozvoljena uporaba mobilnih uređaja bez odgovarajuće dodatne opreme, uz čiju pomoć može neometano obavljati posao.

4. PUTNIČKO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

Svi su putnici osigurani od posljedica nesretnog slučaja za vrijeme boravka na putovanju, pri čemu se Organizator pojavljuje kao posrednik. Da bismo na vrijeme ishodili policu osiguranja, potrebno je dostaviti 5 dana prije puta: JMBG, broj putovnice, adresu stanovanja. Prilikom potpisivanja Ugovora, pozorno pročitajte uvjete osiguranja, kako biste znali koji su rizici i u kojem obujmu pokriveni policom osiguranja. Za osobe pod utjecajem opojnih droga i alkohola prestaju vrijediti uvjeti iz PPZO.

5. DEVIZNI I CARINSKI PROPISI

Svi su se putnici obvezni pridržavati deviznih i carinskih propisa B i H, kao i propisa zemlje u koju se putuje. U slučaju nemogućnosti nastavka putovanja radi kršenja istih od strane putnika, sve nastale troškove i posljedice snosi sam prekršitelj.

6. POPUSTI

- Djeca iz iste obitelji: 30 %; - Djeca iz Centara za nezbrinutu i napuštenu djecu: 100 %;

7. PLAĆANJE

Prilikom prijave, putnik uplaćuje 40% cijene aranžmana (po osobi) osim ako u programu nije drukčije navedeno. Razlika do pune cijene aranžmana uplaćuje se najkasnije 21 dana prije početka putovanja osim ako u programu nije drukčije navedeno.

8. ODUSTAJANJE OD PUTOVANJA

Ukoliko putnik otkaže aranžman, G - tour od ukupne cijene aranžmana zadržava:

  • 15 - 30 dana prije polaska 10 % cijene aranžmana;
  • 1 - 15 dana prije polaska 30 % cijene aranžmana;
  • Poslije polaska 50 % od cijene aranžmana.

Kod otkazivanja svih aranžmana ne isplaćuje se trošak nabave vize/a ni putnih isprava. U slučaju otkaza zbog bolesti ili smrtnog slučaja u obitelji, uplaćeni iznos se vraća u cijelosti.

8. REKLAMACIJE

Reklamacije se podnose na licu mjesta ukoliko je u pitanju smještaj, kako bi organizator mogao na vrijeme ispraviti eventualne nedostatke. Sve ostale reklamacije se rješavaju u skladu sa Ugovorom koji se potpisuje prilikom dogovora.

Odgovorni organizator:

G-TOUR MEĐUGORJE, d. o. o. Ul. Fra Slavka Barbarića 34. 88266 Međugorje, J. I. B. 427300700003 ID PDV: 227300700003 PB: 17074255, Županijski Sud u Mostaru: Tt - 702/2;