Toskana - Veneto

7 dana autobusom
Toskana - Veneto
Toskana - Veneto
Toskana - Veneto

Toskana – Veneto

1/2. DAN HERCEGOVINA – VENECIJA – PADOVA – MONTECATINI TERME

Polazak iz Hercegovine u 19:00 sati. Noćna vožnja autobusom kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju, te uz povremena zaustavljanja za odmor, dolazak u Veneciju oko 07:30 sati. Po dolasku, razgled Venecije – vožnja brodom do Trga Sv. Marka i razgled grada – Trg i bazilika sv. Marka, Palazzo Ducale, Ponte Rialto. Nastavak putovanja prema Padovi, najstarijem gradu na sjeveru Italije s drugim najstarijim sveučilištem na svijetu. Najpoznatija građevina u gradu je bazilika Sv. Ante, a za Hrvate je značajno i svetište sv. Leopolda Mandića. Od poznatijih lokacija u gradu tu su i Pratto Della Vale, Piazza dei Signori, Michelangelova katedrala, Piazza Cavour. Slobodno vrijeme za ručak, te poslije ručka, nastavak putovanja do Montecatini Terme. Po dolasku, smještaj u hotel u višekrevetnim sobama. Slobodno vrijeme do večere. Poslije večere, moguć odlazak u diskoteku ili klub. Noćenje.

3. DAN MONTECATINI TERME – SIENA – PIENZA

Doručak. Poslije doručka cjelodnevni izlet u Sienu. Po dolasku razgled jednog od najljepših gradova Toskane i rodnog mjesta svete Katarine – Piazza del Campo, Palazzo Publico, Katedrala Pisano s propovjedaonicom San Domenico, Torre del Mangia. Poslije kraćeg odmora, nastavak putovanja prema Pienzi, renesansnom gradiću, koji je od 1996. godine stavljen pod zaštitu UNESCO – a. Poznata je po ovčjem siru pecorino. Pienza je smještena u dolini Val d’Orcia. Sagradio ga je papa Pio II, a u novije vrijeme je poslužio kao kulisa za potrebe snimanje filmova Engleski pacijent, Gladiator i Ispod toskanskog sunca. Po dolasku zajednička šetnja – Palazzo Piccolomini, Duomo, Palazzo Comunale, Palazzo Borgia… Povratak u hotel. Večera. Poslije večere, moguć zajednički odlazak uspinjačom do starog grada Montecatini Alto, smještenog na brežuljku iznad termi. Povratak u hotel, noćenje.

4. DAN. MONTECATINI TERME – PISA – FIRENCA

Doručak. Poslije doručka izlet u Pisu. Po dolasku u Pisu, obilazak Campo dei Miracoli gdje se nalaze katedrala, krstionica, poznati 58 metara visoki Kosi toranj iz 1350 – te godine, te groblje Camposanto sa svetom zemljom s Maslinske gore. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira i eventualno penjanje na toranj.
Slijedi nastavak putovanja prema Firenci, glavnom gradu Toskane. Fakultativni razgled grada – Crkva San Lorenzo, Crkva Santa Croce u kojoj se nalaze Michelangelov, Danteov i Galileov grob, Katedrala Duomo s kupolom promjera 42 metra, Krstionica sv. Ivana iz 12. stoljeća s „Vratima Raja“, Giottov zvonik, Ponte Vecchio, Piazza Signoria… Povratak u hotel, večera. Mogući izlazak u klub ili diskoteku. Noćenje.

5. DAN MONTECATINI TERME – BOLOGNA – LAGO DI GARDA

Doručak. Poslije doručka, nastavak putovanja do Bologne, glavnog grada pokrajine Emilie. U njemu je 1089. godine osnovano jedno od najstarijih sveučilišta u svijetu. Razgled grada – Portico di San Luka, najduže natkriveno stubište na svijetu, koje vodi do Gospinog svetišta i Bazilike sv. Luke, toranj Asinelli, Piazza Maggiore, bazilika Sv. Petronija, Piazza i bazilika Sv. Stjepana, Giardini Margherita, … Slobodno vrijeme za kupovinu i ručak. Nastavak putovanja prema Veroni. Po dolasku razgled grada - Piazza Bra, Arena, Palazzo Barbieri, Julijina kuća. Smještaj u hotelu. Večera, noćenje.

6/7. DAN LAGO DI GARDA – (GARDALAND) – HERCEGOVINA

Doručak. Poslije doručka, fakultativni izlet u Zabavni park Gardaland. Park je otvoren 1975. godine i spoj je magičnih zbivanja, boja i svjetla. Posjet počinje ulaskom u dolinu kraljeva, nastavlja se preko arapske tržnice, afričkog safarija, vožnjom “Transgardalandexpreddom”, a završava najvećim spektaklom “Corsarijem” sa 19 fantastičnih scena koje se izmjenjuju dužinom od 500 m sa kombinacijom efekata svjetla, zvuka i lasera. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku, te uz video projekcije i povremena zaustavljanja za odmor, dolazak u jutarnjim satima.

Dodatne informacije

Važne napomene pri odlasku na grupno putovanje školskih ustanova

Prilikom organiziranih odlazaka na putovanja, važno je znati pojedine stvari:

1. PUTNE ISPRAVE

Svi putnici moraju imati važeće putne isprave - hrvatske ili BH putovnice, odnosno hrvatske osobne iskaznice. U slučaju da se putuje u zemlju gdje je potrebna viza, putnici su dužni, uz eventualno posredovanje agencije, pribaviti iste uz predočenu dokumentaciju koju pojedino veleposlanstvo zahtjeva. Obratite pozornost na rok važenja putovnice - za ulazak u većinu zemalja putovnica mora vrijediti minimalno 90 dana od dana ulaska.

2. GUBITAK PRTLJAGE

Putnici su dužni voditi brigu o svojim stvarima unesenim u kabinu autobusa, te su ih prilikom svakog napuštanja istog dužni ponijeti sa sobom. U protivnom, putnici sami snose odgovornost za krađu, gubitak ili oštećenje stvari ostavljenih u kabini autobusa bez njihovog nadzora. U slučaju oštećene prtljage i sadržaja iste za vrijeme vožnje autobusom, Organizator se obvezuje nadoknaditi nastalu štetu u slučaju prouzročenom nepažljivim rukovanjem vozača, odnosno člana posade.

3. PONAŠANJE ZA VRIJEME VOŽNJE AUTOBUSOM

Za vrijeme vožnje autobusom nije dozvoljeno šetanje autobusom za vrijeme vožnje, oštećenje inventara, ometanje drugih osoba u autobusu - uključujući vozača, konzumiranje alkohola, opojnih droga i pušenje. U slučaju istih, vozač je obvezan zaustaviti autobus i upozoriti na ponašanje i u slučaju nemogućnosti uspostavljanja reda u suradnji s vođom puta, zatražiti pomoć djelatnika MUP - a zemlje u kojoj se nalazi. Za vrijeme vožnje autobusom, vozaču nije dozvoljena uporaba mobilnih uređaja bez odgovarajuće dodatne opreme, uz čiju pomoć može neometano obavljati posao.

4. PUTNIČKO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

Svi su putnici osigurani od posljedica nesretnog slučaja za vrijeme boravka na putovanju, pri čemu se Organizator pojavljuje kao posrednik. Da bismo na vrijeme ishodili policu osiguranja, potrebno je dostaviti 5 dana prije puta: JMBG, broj putovnice, adresu stanovanja. Prilikom potpisivanja Ugovora, pozorno pročitajte uvjete osiguranja, kako biste znali koji su rizici i u kojem obujmu pokriveni policom osiguranja. Za osobe pod utjecajem opojnih droga i alkohola prestaju vrijediti uvjeti iz PPZO.

5. DEVIZNI I CARINSKI PROPISI

Svi su se putnici obvezni pridržavati deviznih i carinskih propisa B i H, kao i propisa zemlje u koju se putuje. U slučaju nemogućnosti nastavka putovanja radi kršenja istih od strane putnika, sve nastale troškove i posljedice snosi sam prekršitelj.

6. POPUSTI

- Djeca iz iste obitelji: 30 %; - Djeca iz Centara za nezbrinutu i napuštenu djecu: 100 %;

7. PLAĆANJE

Prilikom prijave, putnik uplaćuje 40% cijene aranžmana (po osobi) osim ako u programu nije drukčije navedeno. Razlika do pune cijene aranžmana uplaćuje se najkasnije 21 dana prije početka putovanja osim ako u programu nije drukčije navedeno.

8. ODUSTAJANJE OD PUTOVANJA

Ukoliko putnik otkaže aranžman, G - tour od ukupne cijene aranžmana zadržava:

  • 15 - 30 dana prije polaska 10 % cijene aranžmana;
  • 1 - 15 dana prije polaska 30 % cijene aranžmana;
  • Poslije polaska 50 % od cijene aranžmana.

Kod otkazivanja svih aranžmana ne isplaćuje se trošak nabave vize/a ni putnih isprava. U slučaju otkaza zbog bolesti ili smrtnog slučaja u obitelji, uplaćeni iznos se vraća u cijelosti.

8. REKLAMACIJE

Reklamacije se podnose na licu mjesta ukoliko je u pitanju smještaj, kako bi organizator mogao na vrijeme ispraviti eventualne nedostatke. Sve ostale reklamacije se rješavaju u skladu sa Ugovorom koji se potpisuje prilikom dogovora.

Odgovorni organizator:

G-TOUR MEĐUGORJE, d. o. o. Ul. Fra Slavka Barbarića 34. 88266 Međugorje, J. I. B. 427300700003 ID PDV: 227300700003 PB: 17074255, Županijski Sud u Mostaru: Tt - 702/2;