Rimini – San Marino – Verona – (Venecija) – (Firenza) – (Gardaland)

6 dana autobusom
Rimini – San Marino – Verona – (Venecija) – (Firenza) – (Gardaland)
Rimini – San Marino – Verona – (Venecija) – (Firenza) – (Gardaland)
Rimini – San Marino – Verona – (Venecija) – (Firenza) – (Gardaland)

1/2.DAN HERCEGOVINA – VENECIJA – PADOVA – RIMINI

Polazak u večernjim satima. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju do Venecije uz usputna zaustavljanja za odmor. Fakultativni izlet u Veneciju - vožnja brodom do Trga Sv. Marka. Razgled grada u pratnji vodiča: Trg i bazilika sv. Marka, Palazzo Ducale, Ponte Rialto. Nastavak vožnje prema Padovi i razgled grada – Piazza Cavour, Trg i Bazilika sv. Ante, svetište sv. Leopolda… Odlazak do Riminija. Po dolasku u grad, smještaj u hotelu, večera. Moguć odlazak do diskoteke. Noćenje.

3. DAN RIMINI

Poslije doručka razgled grada u pratnji vodiča – hram Malatesta, Augustov slavoluk, Tiberijev most… Poslijepodne, izlet u San Marino, gradić – državu: bazilika sv. Marina, Tri tornja s pogledom na Alpe i Rimini. Povratak u hotel za večeru. Noćenje. Posjet diskoteci…

4. RIMINI – FIRENZA – ITALIA U MINIJATURI – RIMINI

Poslije doručka, fakultativni izleti ili slobodno vrijeme u Riminiju:
1. Poslije doručka, fakultativni izlet u Firenci. Po dolasku, razgled grada - Piazza Duomo, Piazza della Signora sa katedralom sv. Marije – kupola najvećeg promjera u svijetu 45 m, Giottov toranj visok 82 m, krstionice sv. Ivana i Vrata raja
2. Zabavni park Italija u minijaturi – park u kojem za pola dana obiđemo Veneciju, Rim, Milano, Veronu, tri alpska vrha (Mont Blanc, Mont Rose i Matterhorn), Napulj, Genovu, Dolina hramova iz Agrigenta sa Sicilije. Zatim tu je i Europa u minijaturi (najznačajniji spomenici iz nekih europskih zemalja), a na kraju se možemo zabaviti pogledom sa panoramskog tornja, provesti se parkom sa Arcobaleno vlakom ili se spustiti kanjon rijeke i odvest do prethistorijskog parka.
Povratak u Rimini, večera, noćenje.

5. DAN MONTECATINI TERME – BOLOGNA – LAGO DI GARDA

Doručak. Poslije doručka, nastavak putovanja do Bologne, glavnog grada pokrajine Emilie. U njemu je 1089. godine osnovano jedno od najstarijih sveučilišta u svijetu. Razgled grada – Portico di San Luka, najduže natkriveno stubište na svijetu, koje vodi do Gospinog svetišta i Bazilike sv. Luke, toranj Asinelli, jedan od dva tornja koji simboliziraju Bolognu, Piazza Maggiore, bazilika Sv. Petronija, Piazza i bazilika Sv. Stjepana, Giardini Margherita, najveći park u Bologni… Slobodno vrijeme za kupovinu i ručak. Nastavak putovanja prema Veroni. Po dolasku razgled grada - Piazza Bra, Arena, Palazzo Barbieri, Julijina kuća. Smještaj u hotelu. Večera, noćenje.

6/7. DAN LAGO DI GARDA – GARDALAND – HERCEGOVINA

Doručak, te poslije doručka fakultativni izlet u zabavni park Gardaland. Park je otvoren 1975. godine i spoj je magičnih zbivanja, boja i svjetla. Posjet počinje ulaskom u dolinu kraljeva, nastavlja se preko arapske tržnice, afričkog safarija, vožnjom “Transgardalandexpreddom”, a završava najvećim spektaklom “Corsarijem” sa 19 fantastičnih scena koje se izmjenjuju dužinom od 500 m sa kombinacijom efekata svjetla, zvuka i lasera. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku, te uz video projekcije i povremena zaustavljanja za odmor, dolazak u jutarnjim satima.

Dodatne informacije

Važne napomene pri odlasku na grupno putovanje školskih ustanova

Prilikom organiziranih odlazaka na putovanja, važno je znati pojedine stvari:

1. PUTNE ISPRAVE

Svi putnici moraju imati važeće putne isprave - hrvatske ili BH putovnice, odnosno hrvatske osobne iskaznice. U slučaju da se putuje u zemlju gdje je potrebna viza, putnici su dužni, uz eventualno posredovanje agencije, pribaviti iste uz predočenu dokumentaciju koju pojedino veleposlanstvo zahtjeva. Obratite pozornost na rok važenja putovnice - za ulazak u većinu zemalja putovnica mora vrijediti minimalno 90 dana od dana ulaska.

2. GUBITAK PRTLJAGE

Putnici su dužni voditi brigu o svojim stvarima unesenim u kabinu autobusa, te su ih prilikom svakog napuštanja istog dužni ponijeti sa sobom. U protivnom, putnici sami snose odgovornost za krađu, gubitak ili oštećenje stvari ostavljenih u kabini autobusa bez njihovog nadzora. U slučaju oštećene prtljage i sadržaja iste za vrijeme vožnje autobusom, Organizator se obvezuje nadoknaditi nastalu štetu u slučaju prouzročenom nepažljivim rukovanjem vozača, odnosno člana posade.

3. PONAŠANJE ZA VRIJEME VOŽNJE AUTOBUSOM

Za vrijeme vožnje autobusom nije dozvoljeno šetanje autobusom za vrijeme vožnje, oštećenje inventara, ometanje drugih osoba u autobusu - uključujući vozača, konzumiranje alkohola, opojnih droga i pušenje. U slučaju istih, vozač je obvezan zaustaviti autobus i upozoriti na ponašanje i u slučaju nemogućnosti uspostavljanja reda u suradnji s vođom puta, zatražiti pomoć djelatnika MUP - a zemlje u kojoj se nalazi. Za vrijeme vožnje autobusom, vozaču nije dozvoljena uporaba mobilnih uređaja bez odgovarajuće dodatne opreme, uz čiju pomoć može neometano obavljati posao.

4. PUTNIČKO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

Svi su putnici osigurani od posljedica nesretnog slučaja za vrijeme boravka na putovanju, pri čemu se Organizator pojavljuje kao posrednik. Da bismo na vrijeme ishodili policu osiguranja, potrebno je dostaviti 5 dana prije puta: JMBG, broj putovnice, adresu stanovanja. Prilikom potpisivanja Ugovora, pozorno pročitajte uvjete osiguranja, kako biste znali koji su rizici i u kojem obujmu pokriveni policom osiguranja. Za osobe pod utjecajem opojnih droga i alkohola prestaju vrijediti uvjeti iz PPZO.

5. DEVIZNI I CARINSKI PROPISI

Svi su se putnici obvezni pridržavati deviznih i carinskih propisa B i H, kao i propisa zemlje u koju se putuje. U slučaju nemogućnosti nastavka putovanja radi kršenja istih od strane putnika, sve nastale troškove i posljedice snosi sam prekršitelj.

6. POPUSTI

- Djeca iz iste obitelji: 30 %; - Djeca iz Centara za nezbrinutu i napuštenu djecu: 100 %;

7. PLAĆANJE

Prilikom prijave, putnik uplaćuje 40% cijene aranžmana (po osobi) osim ako u programu nije drukčije navedeno. Razlika do pune cijene aranžmana uplaćuje se najkasnije 21 dana prije početka putovanja osim ako u programu nije drukčije navedeno.

8. ODUSTAJANJE OD PUTOVANJA

Ukoliko putnik otkaže aranžman, G - tour od ukupne cijene aranžmana zadržava:

  • 15 - 30 dana prije polaska 10 % cijene aranžmana;
  • 1 - 15 dana prije polaska 30 % cijene aranžmana;
  • Poslije polaska 50 % od cijene aranžmana.

Kod otkazivanja svih aranžmana ne isplaćuje se trošak nabave vize/a ni putnih isprava. U slučaju otkaza zbog bolesti ili smrtnog slučaja u obitelji, uplaćeni iznos se vraća u cijelosti.

8. REKLAMACIJE

Reklamacije se podnose na licu mjesta ukoliko je u pitanju smještaj, kako bi organizator mogao na vrijeme ispraviti eventualne nedostatke. Sve ostale reklamacije se rješavaju u skladu sa Ugovorom koji se potpisuje prilikom dogovora.

Odgovorni organizator:

G-TOUR MEĐUGORJE, d. o. o. Ul. Fra Slavka Barbarića 34. 88266 Međugorje, J. I. B. 427300700003 ID PDV: 227300700003 PB: 17074255, Županijski Sud u Mostaru: Tt - 702/2;