Budimpešta

4 dana autobusom
Budimpešta
Budimpešta

Budimpešta, glavni grad Mađarske i glavni politički, industrijski, trgovački i prometni centar zemlje s 1,7 milijuna stanovnika. Postala je jedinstveni grad 1873. godine spajanjem Budima i Pešte. Široke avenije, krasni parkovi, stara zdanja s obje strane rijeke, te skladna mješavina arhitektonskih stilova s pravom su mu dali nadimak Pariz Istočne Europe

1. DAN HERCEGOVINA - BUDIMPEŠTA

Polazak iz Hercegovine u 06;00 sati. Vožnja prema Budimpešti preko Bosne i Slavonije, te uz video projekcije i usputna zaustavljanja za odmor, dolazak uvečer. Smještaj u hotelu, večera, noćenje.

2. DAN BUDIMPEŠTA

Doručak. Poslije doručka razgled grada u pratnji vodiča - zgrada Parlamenta, Erszebet bulevar, Citadela na brdu Gellert u Pešti, Vaydahunayed Palota, kraljevska palača i Varhegy dvor na Budimu, crkva sv. Matijaša…

Poslijepodne preporuka za fakultativni program - posjet jednom od najstarijih ZOO vrtova u svijetu, s primjerima životinja iz cijeloga svijeta, lavova, slonova, tigrova, nosoroga, majmuna, žirafa… koje se ne nalaze u kavezima, već u njihovim staništima.

Poslije posjeta, preporuka za shopping u ulici Vaci ili na trgu Vorosmarty. Tu su smješteni West end city centar, jedan od najvećih trgovačkih centara u Europi, robna kuća Skala Metro, Labirintus - podzemni labirint malih trgovina. Večera u hotelu, noćenje.

Fakultativni program - večera u tipičnom mađarskom nacionalnom restoranu čardi sa tradicionalnim folklornim programom.

3. DAN BUDIMPEŠTA

Doručak. Poslije doručka odlazak do Trga heroja, gdje su smješteni Etnografski muzej i Muzej lijepih umjetnosti. Posjet Margitinom otoku sa bezbrojnim sportskim kompleksima smještenim na Dunavu.

Poslije podne nekoliko preporuka za fakultativni program:

  1. Vožnja Dunavom u trajanju od 1 sata, te poslije vožnje shopping.
  2. Posjet Tropicariumu, domu morskih pasa u akvariju, te mnoštvu riba iz cijeloga svijeta, kao i malih majmuna, aligatora i egzotičnih ptica. Park se obilazi tunelom oko kojega se nalaze akvariji.

Večera u hotelu.

4. DAN BUDIMPEŠTA - ZAGREB - HERCEGOVINA

Doručak. Nastavak vožnje prema Zagrebu. Prvi pisani spomen Zagreba datira iz 1094. godine, kada je na Kaptolu osnovana Biskupija. Po dolasku, razgled grada u pratnji vodiča - Kaptol, katedrala, Kamenita vrata, Gornji grad, crkva sv. Marka, kula Lotrščak, Jelačićev trg. Ručak, te poslije ručka nastavak putovanja prema Hercegovini. Uz video projekcije i kraća zadržavanja za odmor, dolazak kasno uvečer.

Dodatne informacije

Važne napomene pri odlasku na grupno putovanje školskih ustanova

Prilikom organiziranih odlazaka na putovanja, važno je znati pojedine stvari:

1. PUTNE ISPRAVE

Svi putnici moraju imati važeće putne isprave - hrvatske ili BH putovnice, odnosno hrvatske osobne iskaznice. U slučaju da se putuje u zemlju gdje je potrebna viza, putnici su dužni, uz eventualno posredovanje agencije, pribaviti iste uz predočenu dokumentaciju koju pojedino veleposlanstvo zahtjeva. Obratite pozornost na rok važenja putovnice - za ulazak u većinu zemalja putovnica mora vrijediti minimalno 90 dana od dana ulaska.

2. GUBITAK PRTLJAGE

Putnici su dužni voditi brigu o svojim stvarima unesenim u kabinu autobusa, te su ih prilikom svakog napuštanja istog dužni ponijeti sa sobom. U protivnom, putnici sami snose odgovornost za krađu, gubitak ili oštećenje stvari ostavljenih u kabini autobusa bez njihovog nadzora. U slučaju oštećene prtljage i sadržaja iste za vrijeme vožnje autobusom, Organizator se obvezuje nadoknaditi nastalu štetu u slučaju prouzročenom nepažljivim rukovanjem vozača, odnosno člana posade.

3. PONAŠANJE ZA VRIJEME VOŽNJE AUTOBUSOM

Za vrijeme vožnje autobusom nije dozvoljeno šetanje autobusom za vrijeme vožnje, oštećenje inventara, ometanje drugih osoba u autobusu - uključujući vozača, konzumiranje alkohola, opojnih droga i pušenje.

U slučaju istih, vozač je obvezan zaustaviti autobus i upozoriti na ponašanje i u slučaju nemogućnosti uspostavljanja reda u suradnji s vođom puta, zatražiti pomoć djelatnika MUP - a zemlje u kojoj se nalazi. Za vrijeme vožnje autobusom, vozaču nije dozvoljena uporaba mobilnih uređaja bez odgovarajuće dodatne opreme, uz čiju pomoć može neometano obavljati posao.

4. PUTNIČKO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

Svi su putnici osigurani od posljedica nesretnog slučaja za vrijeme boravka na putovanju, pri čemu se Organizator pojavljuje kao posrednik. Da bismo na vrijeme ishodili policu osiguranja, potrebno je dostaviti 5 dana prije puta: JMBG, broj putovnice, adresu stanovanja. Prilikom potpisivanja Ugovora, pozorno pročitajte uvjete osiguranja, kako biste znali koji su rizici i u kojem obujmu pokriveni policom osiguranja. Za osobe pod utjecajem opojnih droga i alkohola prestaju vrijediti uvjeti iz PPZO.

5. DEVIZNI I CARINSKI PROPISI

Svi su se putnici obvezni pridržavati deviznih i carinskih propisa B i H, kao i propisa zemlje u koju se putuje. U slučaju nemogućnosti nastavka putovanja radi kršenja istih od strane putnika, sve nastale troškove i posljedice snosi sam prekršitelj.

6. POPUSTI

- Djeca iz iste obitelji: 30 %;
- Djeca iz Centara za nezbrinutu i napuštenu djecu: 100 %;

7. PLAĆANJE

Prilikom prijave, putnik uplaćuje 40% cijene aranžmana (po osobi) osim ako u programu nije drukčije navedeno. Razlika do pune cijene aranžmana uplaćuje se najkasnije 21 dana prije početka putovanja osim ako u programu nije drukčije navedeno.

8. ODUSTAJANJE OD PUTOVANJA

Ukoliko putnik otkaže aranžman, G - tour od ukupne cijene aranžmana zadržava:

  • 15 - 30 dana prije polaska 10 % cijene aranžmana;
  • 1 - 15 dana prije polaska 30 % cijene aranžmana;
  • Poslije polaska 50 % od cijene aranžmana.

Kod otkazivanja svih aranžmana ne isplaćuje se trošak nabave vize/a ni putnih isprava.

U slučaju otkaza zbog bolesti ili smrtnog slučaja u obitelji, uplaćeni iznos se vraća u cijelosti.

8. REKLAMACIJE

Reklamacije se podnose na licu mjesta ukoliko je u pitanju smještaj, kako bi organizator mogao na vrijeme ispraviti eventualne nedostatke. Sve ostale reklamacije se rješavaju u skladu sa Ugovorom koji se potpisuje prilikom dogovora.

Odgovorni organizator:

G-TOUR MEĐUGORJE, d. o. o.
Ul. Fra Slavka Barbarića 34. 88266 Međugorje,
J. I. B. 427300700003
ID PDV: 227300700003
PB: 17074255, Županijski Sud u Mostaru: Tt - 702/2;

Advent u Toskani
02.12.2021 do 05.12.2021
Advent u Beču
09.12.2021 do 12.12.2021
Advent u Pragu
17.12.2021 do 19.12.2021