Beograd – Novi Sad – Osijek – Vukovar

4 dana autobusom
Beograd – Novi Sad – Osijek – Vukovar
Beograd – Novi Sad – Osijek – Vukovar
Beograd – Novi Sad – Osijek – Vukovar

1. DAN HERCEGOVINA – BEOGRAD

Polazak iz Hercegovine u jutarnjim satima. Vožnja prema Beogradu preko Bosne, te uz video projekcije i usputna zaustavljanja za odmor dolazak kasno poslijepodne. Po dolasku, panoramski razgled grada autobusom – Trg Republike, Terazije, Narodna skupština, Pionirski park, Dedinje, Hram Sv. Save, Trg Slavija, zgrada Predsjedništva, Gradska skupština… Slijedi smještaj u hotel, večera, noćenje.

2. DAN BEOGRAD

Doručak. Poslije doručka razgled grada u pratnji vodiča. Razgled započinje u Knez Mihajlovoj ulici, centralnoj šetačkoj zoni u kojoj se nalazi Srpska akademija znanosti i umjetnosti. Nastavlja se do Trga Republike na kojemu se nalaze spomenik knez Mihajlu, Narodno Pozorište i Narodni muzej, te dalje do crkva Sv. Save, Srpske patrijaršije i konaka kneginje Ljubice. Slijedi dolazak do utvrde – parka Kalamegdan, čija gradnja je započela u XIII – tom stoljeću, a izgrađena je na ušću Save u Dunav. Pogled s vidikovca, odlazak do spomenika Pobjednik, djelo Ivana Meštrovića. Poslije podne slobodno vrijeme za individualne aktivnosti, preporuka vožnja Dunavom i Savom uz doplatu… Večera u hotelu. Poslije večere moguć posjet Skadarlij. Noćenje.

3. DAN BEOGRAD – NOVI SAD – SUBOTICA

Doručak. Poslije doručka nastavak putovanja do Novog Sada. Po dolasku razgled grada – Trg Slobode s poznatim spomenikom Svetozaru Miletiću, djelo Ivana Meštrovića, Vladičanski dvor, katedrala, Gradska kuća, crkva Sv. Marije, Srpsko narodno kazalište, Sinagoga, Petrovaradinska tvrđava… Slobodno vrijeme za ručak, te poslije ručka, nastavak putovanja prema Subotici, najsjevernijem gradu u Srbiji i tradicionalnom bačkom središtu mađarske zajednice, a u kojoj živi i velika hrvatska zajednica. Grad se proteže između Dunava i Tise.

Po dolasku, razgled grada u pratnji vodiča. U središtu Subotice dominira Gradska kuća, remek-djelo mađarske secesije podignuto 1912. godine. U neposrednoj blizini nalaze se zgrade Nacionalnog kazališta i neobarokne Gradske biblioteke, te spomenik caru Nenadu Jovanu, povijesnom utemeljitelju Vojvodine. Na kraju posjeta dolazak do Trga sv. Terezije, na kojem se nalazi barokna katedrala sa zvonicima visokim 64 m, a kraj nje je Spomenik žrtvama fašizma, najveći spomenik u Subotici. Smještaj u hotel, večera, noćenje.

4. DAN SUBOTICA – SOMBOR – OSIJEK – HERCEGOVINA

Doručak. Poslije doručka, nastavak putovanja prema Somboru – gradu koji slovi kao najzeleniji grad Europe. U moru gradskog zelenila (katastarski 18.000 stabala), prevladava bođoš, američki brijest, koji je donesen iz doline Mississippija početkom 20 – tog stoljeća (7.500 stabala). Somborski bođoš je postao zaštitni znak grada. Razgled središta grada – Gradska kuće, Trg Svetog Trojstva, Trg sv. Đorđa, Župni dvor, Sunčani sat… Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak putovanja prema Osijeku. Po dolasku, razgled grada sa urbanim nasljeđem rimske Murse – srednjovjekovna Tvrđa, Gornji i Donji grad, vodena vrata, mauzolej i dvorac obitelji Pejačević, kapelica sv. Roka iz i zavjetni stup sv. Trojstva protiv kuge, perivoj kralja Tomislava iz 18. stoljeća… Po završetku razgleda, ukrcaj u autobus i nastavak putovanja kroz Bosnu. Uz video projekcije i kraća zadržavanja za odmor, dolazak uvečer.

Dodatne informacije

Važne napomene pri odlasku na grupno putovanje školskih ustanova

Prilikom organiziranih odlazaka na putovanja, važno je znati pojedine stvari:

1. PUTNE ISPRAVE

Svi putnici moraju imati važeće putne isprave – hrvatske ili BH putovnice, odnosno hrvatske osobne iskaznice. U slučaju da se putuje u zemlju gdje je potrebna viza, putnici su dužni, uz eventualno posredovanje agencije, pribaviti iste uz predočenu dokumentaciju koju pojedino veleposlanstvo zahtjeva. Obratite pozornost na rok važenja putovnice – za ulazak u većinu zemalja putovnica mora vrijediti minimalno 90 dana od dana ulaska.

2. GUBITAK PRTLJAGE

Putnici su dužni voditi brigu o svojim stvarima unesenim u kabinu autobusa, te su ih prilikom svakog napuštanja istog dužni ponijeti sa sobom. U protivnom, putnici sami snose odgovornost za krađu, gubitak ili oštećenje stvari ostavljenih u kabini autobusa bez njihovog nadzora. U slučaju oštećene prtljage i sadržaja iste za vrijeme vožnje autobusom, Organizator se obvezuje nadoknaditi nastalu štetu u slučaju prouzročenom nepažljivim rukovanjem vozača, odnosno člana posade.

3. PONAŠANJE ZA VRIJEME VOŽNJE AUTOBUSOM

Za vrijeme vožnje autobusom nije dozvoljeno šetanje autobusom za vrijeme vožnje, oštećenje inventara, ometanje drugih osoba u autobusu – uključujući vozača, konzumiranje alkohola, opojnih droga i pušenje.

U slučaju istih, vozač je obvezan zaustaviti autobus i upozoriti na ponašanje i u slučaju nemogućnosti uspostavljanja reda u suradnji s vođom puta, zatražiti pomoć djelatnika MUP – a zemlje u kojoj se nalazi. Za vrijeme vožnje autobusom, vozaču nije dozvoljena uporaba mobilnih uređaja bez odgovarajuće dodatne opreme, uz čiju pomoć može neometano obavljati posao.

4. PUTNIČKO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

Svi su putnici osigurani od posljedica nesretnog slučaja za vrijeme boravka na putovanju, pri čemu se Organizator pojavljuje kao posrednik. Da bismo na vrijeme ishodili policu osiguranja, potrebno je dostaviti 5 dana prije puta: JMBG, broj putovnice, adresu stanovanja. Prilikom potpisivanja Ugovora, pozorno pročitajte uvjete osiguranja, kako biste znali koji su rizici i u kojem obujmu pokriveni policom osiguranja. Za osobe pod utjecajem opojnih droga i alkohola prestaju vrijediti uvjeti iz PPZO.

5. DEVIZNI I CARINSKI PROPISI

Svi su se putnici obvezni pridržavati deviznih i carinskih propisa B i H, kao i propisa zemlje u koju se putuje. U slučaju nemogućnosti nastavka putovanja radi kršenja istih od strane putnika, sve nastale troškove i posljedice snosi sam prekršitelj.

6. POPUSTI

- Djeca iz iste obitelji: 30 %;
- Djeca iz Centara za nezbrinutu i napuštenu djecu: 100 %;

7. PLAĆANJE

Prilikom prijave, putnik uplaćuje 40% cijene aranžmana (po osobi) osim ako u programu nije drukčije navedeno. Razlika do pune cijene aranžmana uplaćuje se najkasnije 21 dana prije početka putovanja osim ako u programu nije drukčije navedeno.

8. ODUSTAJANJE OD PUTOVANJA

Ukoliko putnik otkaže aranžman, G - tour od ukupne cijene aranžmana zadržava:

  • 15 – 30 dana prije polaska 10 % cijene aranžmana;
  • 1 – 15 dana prije polaska 30 % cijene aranžmana;
  • Poslije polaska 50 % od cijene aranžmana.

Kod otkazivanja svih aranžmana ne isplaćuje se trošak nabave vize/a ni putnih isprava.

U slučaju otkaza zbog bolesti ili smrtnog slučaja u obitelji, uplaćeni iznos se vraća u cijelosti.

8. REKLAMACIJE

Reklamacije se podnose na licu mjesta ukoliko je u pitanju smještaj, kako bi organizator mogao na vrijeme ispraviti eventualne nedostatke. Sve ostale reklamacije se rješavaju u skladu sa Ugovorom koji se potpisuje prilikom dogovora.

Odgovorni organizator:

G-TOUR MEĐUGORJE, d. o. o.
Ul. Fra Slavka Barbarića 34. 88266 Međugorje,
J. I. B. 427300700003
ID PDV: 227300700003
PB: 17074255, Županijski Sud u Mostaru: Tt – 702/2;

Advent u Toskani
02.12.2021 do 05.12.2021
Advent u Beču
09.12.2021 do 12.12.2021
Advent u Pragu
17.12.2021 do 19.12.2021