Albanija - Crna Gora

5 dana autobusom
Albanija - Crna Gora
Albanija - Crna Gora
Albanija - Crna Gora

DAN 1. HERCEGOVINA – SKADAR – KOLAVERI (DRAČ)

Polazak u jutarnjim satima. Vožnja preko Nikšića i Podgorice do Skadra. Skadar je jedan od najstarijih gradova u Albaniji, na čijem se ulasku nalazi tvrđava Rozafa, koja su prema legendi gradila tri brata i nisu je mogli sagraditi, dok im starac nije prorekao da u zidove treba biti zazidana supruga jednog od braće, koja im prva donese hranu… Razgled grada počinje od džamije Al Zamil, preko gradske šetnice uz koju se nalaze i džamija Ebu Bekr i pravoslavna crkva sv. Dimitrija do kipa majke Terezije. Slijedi slobodno vrijeme za okrjepu, te nastavak putovanja do Drača. Uz usputna zaustavljanja za odmor, dolazak u večernjim satima. Smještaj u hotelu, večera, noćenje.

DAN 2. KOLAVERI – TIRANA – DRAČ

Doručak. Poslije doručka, odlazak do Tirane, glavnog grada Albanije udaljenog 40 – tak km od Drača. Po dolasku, razgled grada. Razgled započinje sa Skenderbegova trga, uz čiji rub se nalaze Opera, Nacionalni povijesni muzej, Palača kulture, džamija Ethem Bega, Tiranski toranj sa satom (sahat kula). Zatim slijedi odlazak do pješačke ulice u središtu Tirane, Rruga Murat Toptani, koja se prostire između zgrade parlamenta i Nacionalne umjetničke galerije, skulptura oblaka Reja, djelo japanskog arhitekta. Slijedi posjet katoličkoj katedrali Sv. Pavla, te odlazak do Tiranske piramide, parlamenta, Predsjedničke palače o Trga majke Terezije. Slobodno vrijeme za osobne aktivnosti. Povratak u Drač kasno poslijepodne. Po dolasku razgled amfiteatra, zidina starog grada i gradske kule. Večera u hotelu. Noćenje.

DAN 3.DRAČ – BUDVA

Poslije doručka, ukrcaj u autobus i nastavak putovanja do Budve. Po dolasku, razgled jednog od najstarijih naselja na Jadranu, koju je prema legendi osnovao feničanski princ Kadmo. Danas je Budva najposjećenija crnogorska destinacija i turistički centar. Poslije razgleda, smještaj u hotel Slovenska plaža, koji se nalazi uz 1.600 m dugu pješčanoj šljunkovitoj plaži u Budvi. Cijeli kompleks sa restoranima, kafićima, buticima, trgovinama, frizerskim i kozmetičkim salonom, sportskim terenima, bazenima je jedan mali grad za sebe. Večera, noćenje.

DAN 4. BUDVA – CETINJE – LOVĆEN

Poslije doručka, slobodno vrijeme na plaži. Ručak u hotelu u 12:00 sati, te poslije ručka fakultativno izlet do Cetinja i Lovćena. Cetinje je osnovao crnogorski vladar Ivan Crnojević 1482. godine, te je godinama bio glavni grad Crne Gore. Razgled grada te moguć posjet dvoru kralja Nikole, te odlazak do Lovćena, na čijem se manjem vrhu Jezerski vrh nalazi Njegošev mauzolej, djelo Ivana Meštrovića. Razgled mauzoleja, gdje je sahranjen čuveni crnogorski vladar i pjesnik Petar II. Petrović Njegoš. Poslije završetka obilaska, odlazak do Svetog Stefana, otočića spojenog s obalom uskom prevlakom, a koji je poznati otok – hotel. Osnovan je 1442. godine kada je sagrađena utvrda. Povratak u hotel, večera, noćenje.

DAN 5. BUDVA – KOTOR – GOSPA OD ŠKRPIJELA

Doručak. Poslije doručka izlet do Kotora. Stari Kotor je utvrđeni grad opasan zidom dugim 4 km, osnovan kao grčka kolonija u 3.stoljeću prije Krista. Razgled grada, te poslije moguć posjet malenom umjetnom otok (3.000 m²) Gospe od Škrpijela, nastalom bacanjem kamenja u more od strane pomoraca – nasipanje je trajalo preko 250 godina. U znak zahvalnosti za ozdravljenje jednog od dvojice braće koja su na otoku pronašli Gospinu sliku, podignuta je zavjetna kapela na otoku. Nastavak putovanja prema Herceg Novom, gradu koji je kralj Tvrtko I osnovao 1382. godine pod imenom Sveti Stefan, a današnje ime je dobio za vladavine herceg Stjepana Kosače. Razgled starog grada. Nastavak putovanja za Hercegovinu i dolazak poslije podne.

Dodatne informacije

Važne napomene pri odlasku na grupno putovanje školskih ustanova

Prilikom organiziranih odlazaka na putovanja, važno je znati pojedine stvari:

1. PUTNE ISPRAVE

Svi putnici moraju imati važeće putne isprave – hrvatske ili BH putovnice, odnosno hrvatske osobne iskaznice. U slučaju da se putuje u zemlju gdje je potrebna viza, putnici su dužni, uz eventualno posredovanje agencije, pribaviti iste uz predočenu dokumentaciju koju pojedino veleposlanstvo zahtjeva. Obratite pozornost na rok važenja putovnice – za ulazak u većinu zemalja putovnica mora vrijediti minimalno 90 dana od dana ulaska.

2. GUBITAK PRTLJAGE

Putnici su dužni voditi brigu o svojim stvarima unesenim u kabinu autobusa, te su ih prilikom svakog napuštanja istog dužni ponijeti sa sobom. U protivnom, putnici sami snose odgovornost za krađu, gubitak ili oštećenje stvari ostavljenih u kabini autobusa bez njihovog nadzora. U slučaju oštećene prtljage i sadržaja iste za vrijeme vožnje autobusom, Organizator se obvezuje nadoknaditi nastalu štetu u slučaju prouzročenom nepažljivim rukovanjem vozača, odnosno člana posade.

3. PONAŠANJE ZA VRIJEME VOŽNJE AUTOBUSOM

Za vrijeme vožnje autobusom nije dozvoljeno šetanje autobusom za vrijeme vožnje, oštećenje inventara, ometanje drugih osoba u autobusu – uključujući vozača, konzumiranje alkohola, opojnih droga i pušenje.

U slučaju istih, vozač je obvezan zaustaviti autobus i upozoriti na ponašanje i u slučaju nemogućnosti uspostavljanja reda u suradnji s vođom puta, zatražiti pomoć djelatnika MUP – a zemlje u kojoj se nalazi. Za vrijeme vožnje autobusom, vozaču nije dozvoljena uporaba mobilnih uređaja bez odgovarajuće dodatne opreme, uz čiju pomoć može neometano obavljati posao.

4. PUTNIČKO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

Svi su putnici osigurani od posljedica nesretnog slučaja za vrijeme boravka na putovanju, pri čemu se Organizator pojavljuje kao posrednik. Da bismo na vrijeme ishodili policu osiguranja, potrebno je dostaviti 5 dana prije puta: JMBG, broj putovnice, adresu stanovanja. Prilikom potpisivanja Ugovora, pozorno pročitajte uvjete osiguranja, kako biste znali koji su rizici i u kojem obujmu pokriveni policom osiguranja. Za osobe pod utjecajem opojnih droga i alkohola prestaju vrijediti uvjeti iz PPZO.

5. DEVIZNI I CARINSKI PROPISI

Svi su se putnici obvezni pridržavati deviznih i carinskih propisa B i H, kao i propisa zemlje u koju se putuje. U slučaju nemogućnosti nastavka putovanja radi kršenja istih od strane putnika, sve nastale troškove i posljedice snosi sam prekršitelj.

6. POPUSTI

- Djeca iz iste obitelji: 30 %;
- Djeca iz Centara za nezbrinutu i napuštenu djecu: 100 %;

7. PLAĆANJE

Prilikom prijave, putnik uplaćuje 40% cijene aranžmana (po osobi) osim ako u programu nije drukčije navedeno. Razlika do pune cijene aranžmana uplaćuje se najkasnije 21 dana prije početka putovanja osim ako u programu nije drukčije navedeno.

8. ODUSTAJANJE OD PUTOVANJA

Ukoliko putnik otkaže aranžman, G - tour od ukupne cijene aranžmana zadržava:

  • 15 – 30 dana prije polaska 10 % cijene aranžmana;
  • 1 – 15 dana prije polaska 30 % cijene aranžmana;
  • Poslije polaska 50 % od cijene aranžmana.

Kod otkazivanja svih aranžmana ne isplaćuje se trošak nabave vize/a ni putnih isprava.

U slučaju otkaza zbog bolesti ili smrtnog slučaja u obitelji, uplaćeni iznos se vraća u cijelosti.

8. REKLAMACIJE

Reklamacije se podnose na licu mjesta ukoliko je u pitanju smještaj, kako bi organizator mogao na vrijeme ispraviti eventualne nedostatke. Sve ostale reklamacije se rješavaju u skladu sa Ugovorom koji se potpisuje prilikom dogovora.

Odgovorni organizator:

G-TOUR MEĐUGORJE, d. o. o.
Ul. Fra Slavka Barbarića 34. 88266 Međugorje,
J. I. B. 427300700003
ID PDV: 227300700003
PB: 17074255, Županijski Sud u Mostaru: Tt – 702/2;

Advent u Toskani
02.12.2021 do 05.12.2021
Advent u Beču
09.12.2021 do 12.12.2021
Advent u Pragu
17.12.2021 do 19.12.2021