Slavonija - Zagreb

4 dana autobusom
Slavonija - Zagreb
Slavonija - Zagreb

DAN 1. HERCEGOVINA - KRALJEVA SUTJESKA - VINKOVCI

Polazak u 07:30 sati ispred škole. Vožnja autobusom kroz Bosnu. Moguć usputni razgled Kraljeve Sutjeske. Franjevački samostan s crkvom sv. Ivana Krstitelja je podignut 1890. godine, a crkva već 1858. godine na mjestu starijih crkava. Prvi samostan se pripisuje Stjepanu II. Kotromaniću. Za osmanske vladavine bio je u nekoliko navrata uništavan (1524., 1658), ali i ponovno podizan. U neposrednoj blizini samostana se nalaze ruševine srednjovjekovnoga grada Bobovca, u kojemu su često boravili bosanski vladari. Kraljevu Sutjesku i Bobovac su Osmanlije osvojili 1463., te se ta godina smatra padom Bosne. Nastavak putovanja prema Vinkovcima, te uz usputna zaustavljanja za odmor, dolazak kasno poslijepodne. Po dolasku, smještaj u hotel u više krevetnim sobama, večera. Poslije večere slobodno vrijeme za šetnju gradom. Noćenje.

DAN 2. VINKOVCI - ĐAKOVO - OSIJEK

Doručak. Poslije doručka odlazak u Osijek uz usputno zaustavljanje u Strossmayerovom gradu Đakovu - razgled katedrale. Nastavak putovanja do Osijeka. Po dolasku razgled grada sa urbanim nasljeđem rimske Murse, današnjim sjedištem Osječko - baranjske županije u pratnji vodiča - srednjovjekovna Tvrđa, Gornji i Donji grad, muzej Slavonije, vodena vrata iz 1715. godine, mauzolej obitelji Pejačević iz 1891. godine i dvorac iz 1801. godine, kapelica sv. Roka iz 1740. godine i zavjetni stup sv. Trojstva protiv kuge iz 1729. godine, perivoj kralja Tomislava iz 18. Stoljeća. Ručak u Osijeku, te poslije ručka povratak u Vinkovce. Razgled barokne jezgra grada sagrađene na temeljima rimske Cibalie. U prošlosti ovaj grad je dao dva rimska cara, tu su živjeli sv. Euzebije i Polion, a danas je poznat po kulturnoj manifestaciji "Vinkovačke jeseni". Večera u hotelu, noćenje.

DAN 3. VINKOVCI - VUKOVAR - ALJMAŠ - ILOK

Doručak. Poslije doručka nastavak putovanja do Vukovara. Po dolasku razgled Vukovara u pratnji vodiča - Vukovarska bolnica 1991, Spomen dom Ovčara, masovna grobnica Ovčara, memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata, Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Križ na ušću Vuke u Dunav, barokna jezgra grada, dvorac grofa Eltza iz 1749. godine, crkva sv. Roka. U franjevačkoj crkvi sv. Filipa i Jakova, prikazivanje dokumentarnog filma o Vukovaru u trajanju od 30 minuta. Razgled samostana i crkve sagrađene 1732. godine. Ručak u samostanskoj blagovaonici. Nastavak putovanja prema Aljmašu, poznatom Marijanskom svetištu. Crkva Gospe od Utočišta, s Gospinim kipom izgrađena je 1864. godine, a svetište postaje 1704. godine kada Isusovci donose Gospin kip iz baranjskog mjesta Lug. Crkva je sravnjena do temelja u Domovinskom ratu. Na mjestu stare izgrađena je nova crkva. Nakon razgleda svetišta odlazak do Iloka, najistočnijeg naselja u Hrvatskoj. Stari kraljevski grad se razvio na Dunavu, između obronaka Fruške gore. Gradska je jezgra utvrđena zidinama koje su velikim dijelom očuvane i danas. Od značajnijih objekata tu su i franjevački samostan i crkva sv. Ivana Kapistrana iz 14. stoljeća. Razgled i šetnja starom gradskom jezgrom. Povratak u hotel. Večera u hotelu, noćenje.

DAN 4. VINKOVCI - ZAGREB - HERCEGOVINA

Doručak. Poslije doručka polazak za Zagreb. Prvi pisani spomen Zagreba datira iz 1094. godine, kada je na Kaptolu osnovana Biskupija. Po dolasku, razgled grada u pratnji vodiča - Kaptol, katedrala, Kamenita vrata, Gornji grad, crkva sv. Marka, kula Lotrščak, Jelačićev trg. Ručak u restoranu McDonald's u Arena centru. Poslije kraćeg odmora u Centru, nastavak putovanja prema Hercegovini. Uz usputna zaustavljanja za odmor, dolazak u kasnim večernjim satima.

Dodatne informacije

Važne napomene pri odlasku na grupno putovanje školskih ustanova

Prilikom organiziranih odlazaka na putovanja, važno je znati pojedine stvari:

1. PUTNE ISPRAVE

Svi putnici moraju imati važeće putne isprave - hrvatske ili BH putovnice, odnosno hrvatske osobne iskaznice. U slučaju da se putuje u zemlju gdje je potrebna viza, putnici su dužni, uz eventualno posredovanje agencije, pribaviti iste uz predočenu dokumentaciju koju pojedino veleposlanstvo zahtjeva. Obratite pozornost na rok važenja putovnice - za ulazak u većinu zemalja putovnica mora vrijediti minimalno 90 dana od dana ulaska.

2. GUBITAK PRTLJAGE

Putnici su dužni voditi brigu o svojim stvarima unesenim u kabinu autobusa, te su ih prilikom svakog napuštanja istog dužni ponijeti sa sobom. U protivnom, putnici sami snose odgovornost za krađu, gubitak ili oštećenje stvari ostavljenih u kabini autobusa bez njihovog nadzora. U slučaju oštećene prtljage i sadržaja iste za vrijeme vožnje autobusom, Organizator se obvezuje nadoknaditi nastalu štetu u slučaju prouzročenom nepažljivim rukovanjem vozača, odnosno člana posade.

3. PONAŠANJE ZA VRIJEME VOŽNJE AUTOBUSOM

Za vrijeme vožnje autobusom nije dozvoljeno šetanje autobusom za vrijeme vožnje, oštećenje inventara, ometanje drugih osoba u autobusu - uključujući vozača, konzumiranje alkohola, opojnih droga i pušenje.

U slučaju istih, vozač je obvezan zaustaviti autobus i upozoriti na ponašanje i u slučaju nemogućnosti uspostavljanja reda u suradnji s vođom puta, zatražiti pomoć djelatnika MUP - a zemlje u kojoj se nalazi. Za vrijeme vožnje autobusom, vozaču nije dozvoljena uporaba mobilnih uređaja bez odgovarajuće dodatne opreme, uz čiju pomoć može neometano obavljati posao.

4. PUTNIČKO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

Svi su putnici osigurani od posljedica nesretnog slučaja za vrijeme boravka na putovanju, pri čemu se Organizator pojavljuje kao posrednik. Da bismo na vrijeme ishodili policu osiguranja, potrebno je dostaviti 5 dana prije puta: JMBG, broj putovnice, adresu stanovanja. Prilikom potpisivanja Ugovora, pozorno pročitajte uvjete osiguranja, kako biste znali koji su rizici i u kojem obujmu pokriveni policom osiguranja. Za osobe pod utjecajem opojnih droga i alkohola prestaju vrijediti uvjeti iz PPZO.

5. DEVIZNI I CARINSKI PROPISI

Svi su se putnici obvezni pridržavati deviznih i carinskih propisa B i H, kao i propisa zemlje u koju se putuje. U slučaju nemogućnosti nastavka putovanja radi kršenja istih od strane putnika, sve nastale troškove i posljedice snosi sam prekršitelj.

6. POPUSTI

- Djeca iz iste obitelji: 30 %;
- Djeca iz Centara za nezbrinutu i napuštenu djecu: 100 %;

7. PLAĆANJE

Prilikom prijave, putnik uplaćuje 40% cijene aranžmana (po osobi) osim ako u programu nije drukčije navedeno. Razlika do pune cijene aranžmana uplaćuje se najkasnije 21 dana prije početka putovanja osim ako u programu nije drukčije navedeno.

8. ODUSTAJANJE OD PUTOVANJA

Ukoliko putnik otkaže aranžman, G - tour od ukupne cijene aranžmana zadržava:

  • 15 - 30 dana prije polaska 10 % cijene aranžmana;
  • 1 - 15 dana prije polaska 30 % cijene aranžmana;
  • Poslije polaska 50 % od cijene aranžmana.

Kod otkazivanja svih aranžmana ne isplaćuje se trošak nabave vize/a ni putnih isprava.

U slučaju otkaza zbog bolesti ili smrtnog slučaja u obitelji, uplaćeni iznos se vraća u cijelosti.

8. REKLAMACIJE

Reklamacije se podnose na licu mjesta ukoliko je u pitanju smještaj, kako bi organizator mogao na vrijeme ispraviti eventualne nedostatke. Sve ostale reklamacije se rješavaju u skladu sa Ugovorom koji se potpisuje prilikom dogovora.

Odgovorni organizator:

G-TOUR MEĐUGORJE, d. o. o.
Ul. Fra Slavka Barbarića 34. 88266 Međugorje,
J. I. B. 427300700003
ID PDV: 227300700003
PB: 17074255, Županijski Sud u Mostaru: Tt - 702/2;

Advent u Toskani
02.12.2021 do 05.12.2021
Advent u Beču
09.12.2021 do 12.12.2021
Advent u Pragu
17.12.2021 do 19.12.2021