O nama

Svaki početak je težak, a možda je najteži – novi početak.

G - tour Međugorje je tvrtka u privatnom vlasništvu koja se 2003. godine odvojila od matične tvrtke Globtour, pri čemu se G – tour Međugorje bavi isključivo turizmom i ugostiteljstvom, dok se Globtour nastavio baviti prijevozom putnika. Ovom prigodom se zahvaljujem svome dugogodišnjem poslovnom partneru Rajku Zeleniki na potpori, razumijevanju, strpljenju i prijateljstvu koje mi je pružao i pruža i danas.

Danas se prisjećamo 73.000 učenika i studenata za koje smo organizirali maturalna putovanja širom Europe, kao i preko 25.000 hodočasnika koje smo, u suradnji s Udrugom Sveta Zemlja na čijem se čelu nalazi fra Mika Stojić, odveli u najveća katolička svetišta u Svetoj Zemlji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Italiji, Francuskoj, Portugalu, Španjolskoj, Poljskoj, Irskoj, Meksiku… Prisjećamo se i stotina tisuća hodočasnika iz cijeloga svijeta koje smo doveli ili dočekali u Međugorju od 1989 do danas…

Brojke su to koje obvezuju, da usprkos teškoj situaciji u kojoj smo se našli, nastavimo tamo gdje smo stali 2020. godine. Te godine smo započeli projekte izgradnje i postavljanje spomenika sv. Jeronimu i sv. Nikoli Taveliću u Jeruzalemu, na brdu Sion, te izgradnji Kapele hrvatskih svetaca i blaženika na Pastirskim poljima ispod Betlehema. Nositelj i idejni tvorac ovih projekata je fra Tomislav Glavnik, gvardijan samostana na Svetom Duhu. Planirali smo i otvaranje novih zrakoplovnih linija iz Mostara prema Europi i svijetu, no u ožujku 2020. godine, sve je stalo. Nismo vjerovali da će ovoliko dugo trajati, ali se, bez obzira što se kraj još ne nazire, nadamo skorom završetku svih projekata.

Vrijeme u kojemu živimo je turbulentno, pa se putovanja i ne spominju previše. Svode se većinom na individualna, dok se organizirana, grupna putovanja, tek pomalo vraćaju u opticaj. Tu prije svega mislim na hodočašća. Kao što sam na početku krize COVID 19 istakao, život ne smije stati, usprkos svemu, treba ići dalje. Tako se i mi, pomalo vraćamo i pripremamo programe prateći epidemiološku sliku pojedine destinacije, čineći sve što je u našoj moći da se naši putnici osjećaju koliko – toliko sigurno, te da im je sve organizirano sukladno programu. Pri tome naglašavamo da su svi naši putnici osigurani od posljedica nesretnog slučaja Policom putničkog zdravstvenog osiguranja.

Kvalitetnim voznim parkom se sigurno možemo othrvati svim zahtjevima tržišta. Naši pratitelji na putovanjima i vodiči će se i dalje truditi osigurati nesmetano ostvarivanje cijelih programa, te greške pri obavljanju istih svesti na minimum.

Davor Ljubić

Pred Vama su ponude za kraj 2021. godine, te se nadam da ćete pronaći ono koje će zadovoljiti Vaše zanimanje i potrebe. Molimo obratite pozornost na upozorenja o epidemiološkim mjerama koje nisu jednaka u svim zemljama u koje se putuje. U pripremi su i programi za 2022. godinu, u kojoj očekujem i povratak hodočašća u Svetu Zemlju, Fatimu, Lurd...

U idućoj godini planiramo povezivanje Zračne luke Mostar s nekoliko destinacija u Europi. Uskoro opširnije o tome…

Na kraju, želim spomenuti da ove godine ističe ugovor o najmu objekta koga sam nazvao hotel G – Inn Međugorje i gdje sam proveo nezaboravnih 20 godina. Dragom Mati Buliću, zahvaljujem na prijateljskoj suradnji, koja je došla do svoga kraja. Godine su proletjele i vrijeme je da okrenemo novu stranicu, a prijatelju Mati želim što brži oporavak.

I konačno, zahvaljujem svima s kojima smo surađivali i surađujemo i danas, nadajući se nastavku suradnje i sutra, kada se budemo vratili normalnom životu. Neka nas sve čuva i u životu prati dragi Bog!

Davor Ljubić, Direktor