Advent u Budimpešti

3 dana autobusom iz Hercegovine, u povratku obilazak adventa u Zagrebu
Advent u Budimpešti
15.12.2023 do 17.12.2023

Budimpešta, glavni grad Mađarske i glavni politički, industrijski, trgovački i prometni centar zemlje s 1,7 milijuna stanovnika. Postala je jedinstveni grad 1873. godine spajanjem Budima i Pešte. Široke avenije, krasni parkovi, stara zdanja s obje strane rijeke, te skladna mješavina arhitektonskih stilova s pravom su mu dali nadimak Pariz Istočne Europe.

Adventski sajam u Budimpešti nije poznat kao onaj u Beču ili nekim drugim europskim gradovima, ali pruža posjetiteljima jedinstvene trenutke i odvija se na trgu „Vörösmarty” i ” Szt. Istvan”.

Na sajmu se predstavljaju razni ručni proizvodi visokog kvaliteta, vrhunska gastronomska ponuda, kao i kulturni programi. Između ostalih nude se medenjače -’mezeskalacs’, nakiti, kožni, krznarski i grnčarski proizvodi. Uz to se mogu i degustirati sirevi, kobasice, šunke, bombona s marcipanom, kuhano vino, te čuvena mađarska slastica kurtoš kolač. Za vrijeme sajma, na trgu se izvode razni glazbeni programi…

15. 12. HERCEGOVINA – BUDIMPEŠTA

Polazak iz Hercegovine rano ujutro. Vožnja prema Budimpešti preko Bosne i Slavonije, te uz video projekcije i usputna zaustavljanja za odmor, dolazak u Budimpeštu pred večer. Po dolasku, smještaj u hotel. Poslije kraće okrijepe, zajednički odlazak do Trga Vorosmarty i boravak na Božićnom sajmu. Noćenje.

16. 12. BUDIMPEŠTA

Doručak. Poslije doručka razgled grada u pratnji vodiča - zgrada Parlamenta, Erszebet bulevar, Citadela na brdu Gellert u Pešti, Vaydahunayed Palota, kraljevska palača i Varhegy dvor na Budimu, crkva sv. Matijaša, Trg heroja. Slijedi odlazak u ulicu Vaci i na trg Vorosmarty. Tu su smješteni West end city centar, jedan od najvećih trgovačkih centara u Europi, robna kuća Skala Metro, Labirintus – podzemni labirint malih trgovina, te slastičarne Gerbeaud...

Preporuka za fakultativni program – plovidba Dunavom u trajanju od 1 sata brodom s kojega se pruža fascinantan pogled na Budimpeštu.

Fakultativni program – večera u tipičnom mađarskom nacionalnom restoranu čardi sa tradicionalnim folklornim programom. Povratak u hotel po dogovoru, noćenje.

17. 12. BUDIMPEŠTA – ZAGREB – HERCEGOVINA

Doručak. Poslije doručka, polazak za Zagreb. Po dolasku u Zagreb, obilazak adventskih štandova i događaja u gradu. Polazak iz Zagreba u 16:00 sati, te uz video projekcije i kraća zadržavanja za odmor, dolazak u Hercegovinu oko pola noći.