Fatima - Lisabon

26.2. - 2.3. - zrakoplovom iz Dubrovnika
Fatima - Lisabon
Fatima - Lisabon
26.02.2023 do 02.03.2023

26. 02. 2023. DUBROVNIK - BARCELONA - LISABON

Okupljanje u Zračnoj luci Ćilipi u 08:30. Poslije carinskih formalnosti, ukrcaj na zrakoplov Vuelinga i polet u 10:05. Dolazak u Barcelonu u 12:20 sati. Ukrcaj u autobus i odlazak na razgled Barcelone. Središte novog grada je trg Plaça Catalunya od kojeg se prema obali spušta slikovita ulica La Rambla. Na gornjem dijelu avenije Avinguda Diagonal je trgovačko središte grada. Barcelona ima 68 parkova od kojih je najveći Montjuïc, a najslavniji Parc Güell, arhitekta Antonija Gaudíja. Razgled grada uključuje obilazak Katedrale Svete Obitelji (Sagrada Familia) bez ulaznica, remek djelo arhitekta Antonija Gaudíja, zatim Trijumfalna vrata (Arc De Triomf), Placa Cataluna, Miramar, Ramblas, Kolumbov spomenik. Slobodno vrijeme za ručak. Povratak u Zračnu luku do 17:45 sati. Ukrcaj na let u 19:10. Po dolasku u Lisabon u 20:10, ukrcaj u autobus i nastavak putovanja do hotela. Smještaj u hotelu, noćenje.

27. 02. LISABON - FATIMA

Doručak. Poslije doručka, odlazak do crkve i kapele rođenja Sv. Ante. Posjet katedrali Uznesenja Djevice Marije iz XI stoljeća i riznici koja se u nalazi u sklopu katedrale. Sveta misa, te poslije mise razgled starog grada. Slobodno vrijeme za ručak, te poslije ručka nastavak razgleda četvrti Belem - samostan sv. Jeronima, spomenik Otkrićima. Nastavak putovanja do Fatime. Po dolasku, smještaj u hotelu, večera, noćenje.

28. 02. FATIMA - ALUSTREL

Doručak. Poslije doručka, sveta misa, te razgled Svetišta - Kapela ukazanja, Bazilika s grobovima vidjelaca Lucije, sv. Francisca i sv. Jacinte, Nova crkva. Slobodno vrijeme za ručak, te poslije ručka, odlazak na Križni put. Posjet rodnim kućama vidjelaca u Alustrelu, mjestu ukazanja anđela, Kapelici ukazanja i bunaru suza. Povratak u hotel za večeru. Poslije večere, mogućnost prisustvovanje procesiji i krunici.

01. 03. FATIMA - ALCOBACA - BATALHA - NAZARE

Doručak. Poslije doručka, odlazak do Alcobace, razgled samostana i gotičke Marijine crkve. Tijekom 13 - tog i 14 - tog stoljeća, tu su se sahranjivale kraljevske obitelji. Tu je, između ostalih i spomenik kralju Pedru i Ines de Castro, istinitim likovima romantične priče iz XIV. stoljeća. Poslije razgleda, odlazak do Batalhe. Razgledanje gotičke crkve Santa Maria da Vitória i samostana koji se vežu uz nastanak Portugala (bitka kod Aljubarote 1383.god). Nastavak putovanja do gradića Nazare, u kojemu se nalazi svetište Gospe Nazaretske, s kipom Gospe s djetetom Isusa iz Nazareta, za koga se vjeruje da ga je izradio sv. Josip. Nazare ima i prekrasnu pješčanu plažu. Povratak u hotel, večera, noćenje.

02. 03. FATIMA - LISABON - LISABON APT

Doručak. Sveta misa, te poslije mise slobodno vrijeme za osobne pobožnosti.Polazak u Lisabon u 10:00 sati, te poslije kontrole putnih isprava, ukrcaj na zrakoplov za Barcelonu i polet 13:50 sati, te iz Barcelone za Dubrovnik u 18:20 sati. Dolazak u Dubrovnik u 20:35 sati.

Odgovorni organizator hodočašća

Odgovorni organizator:

G-TOUR MEĐUGORJE, u suradnji sa
Udruga Sveta Zemlja, www.sveta-zemlja.com
Fra Slavka Barbarića 34,
88266 Međugorje,
I.D. broj: 4227300700003,
www.gtour-medjugorje.com
e – mail: info@gtour-medjugorje.com