Rim zrakoplovom iz Dubrovnika

14. - 17.10. zrakoplovom
Rim zrakoplovom iz Dubrovnika
Rim zrakoplovom iz Dubrovnika
Rim zrakoplovom iz Dubrovnika
14.10.2022 do 17.10.2022

14. 10. DUBROVNIK – RIM

Okupljanje u dubrovačkoj zračnoj luci u 14:00 sati. Posije redovne carinske kontrole, ukrcaj u zrakoplov Vuelinga i polet u 15:50 sati, Dolazak u Rim u 17:10 sati. Poslije carinskih formalnosti, transfer autobusom do Rima. Smještaj u Casa Bonus Pastor (www.casabonuspastor.com), Noćenje.

15. 10. RIM

Doručak. Poslije doručka cjelodnevni razgled antičkog Rima – bazilika Santa Maria Maggiore, crkva sv. Petra u okovima, Forum Romanum, crkva Ara Celi (grob Katarine Kosače), Piazza Venezia, Piazza Navona, Pantheon, Fontana di Trevi, Piaza Spagna. Obilazak bazilike sv. Pavla izvan zidina i Kalistovih katakombi uz doplatu. Sveta misa u crkvi sv. Jeronima. Povratak u hotel, noćenje.

16. 10. RIM – VATIKAN

Doručak. Poslije doručka nedjeljni Angelus s Papom Franjom. Razgled bazilike sv. Petra. Mogući uspon na Kupolu sv. Petra uz doplatu. Poslijepodne nastavak razgleda Rima – Cirkus Maximus, Coloseum, bazilika sv. Ivana Lateranskog sa svetim stubama. Sveta misa. Povratak u hotel, noćenje.

17. 10. RIM – DUBROVNIK

Doručak. Poslije doručka mogući posjet Vatikanskim muzejima i Sikstinskoj kapeli. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti i posjete. Polazak za zračnu luku u 17:00 sati. Poslije redovnih carinskih kontrola, ukrcaj u zrakoplov Vuelinga u 19:25 i dolazak u Dubrovnik u 20:45 sati.

Dodatne informacije

Preporuke za putovanja u Republiku Italiju s obzirom na COVID 19

Vladinom Uredbom od 1. travnja 2022. godine ukinuto je izvanredno krizno stanje u Italiji, uvedeno prije dvije godine zbog pandemije SARS- COV-2
Vladinom Uredbom od 1. svibnja 2022.g. ukinuta je za putnike koji ulaze u Italiju obveza ispunjavanja lokacije putnika ( EU dPLF – EU Digital Passenger Locator Form (euplf.eu),
Vladinom Uredbom od 1. lipnja 2022. g. ukinuta je potreba predočenja digitalne ili papirnate kovid potvrde za ulazak u Italiju.
Ostaje obveza korištenja maski tipa FFp2 u javnom prometu i pri društvenim događajima na zatvorenom i otvorenom:
Zrakoplovi, brodovi i trajekti i međuregionalnog prijevoza, međuregionalni brodovi, vlakovi, autobusi, sva sredstva javnog prometa bilo lokalnog bilo regionalnog, predstave za publiku na zatvorenom, otvorenom, koncertne dvorane, dvorane za muziku u živo, sportski događaji na zatvorenom
U slučaju pozitivnog nalaza na COVID 19 za vrijeme boravka u Italiji predviđena je samoizolacija od 7 dana za cijepljene osobe s dvije ili tri doze, a za osobe koje nisu cijepljene samoizolacija je predviđena u trajanju od 10 dana. Ista se može obaviti u privatnim apartmanima ili smještajnim strukturama.

Odgovorni organizator hodočašća

Odgovorni organizator:

G-TOUR MEĐUGORJE, u suradnji sa
Udruga Sveta Zemlja, www.sveta-zemlja.com
Fra Slavka Barbarića 34,
88266 Međugorje,
I.D. broj: 4227300700003,
www.gtour-medjugorje.com
e – mail: info@gtour-medjugorje.com